KUCHNIA
ŁOSOŚ W ŚMIETANIE
SKŁADNIKI
- 1 filet z łososia
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 cebula pokrojona na talarki
- pół pęczka świeżego koperku
- 1 rozkruszony listek laurowy
- 1 szklanka śmietany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do nagrzanego, żaroodpornego naczynia wlać roztopione masło.
2. Filet podzielić na porcje i ułożyć na gorącym maśle, posypać solą i pieprzem.
3. Plasterki cebuli ułożyć wokół ryby, filet posypać rozkruszonym listkiem.
4. Wstawić do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i piec przez 15 min.
5. Polać śmietaną i posypać koprem. Piec 25 minut, polewając 2-3 razy.
6. Podawać na gorąco z ziemniakami.
Smacznego!