KUCHNIA

ŁOSOŚ W ŚMIETANIE

SKŁADNIKI

  • 1 filet z łososia
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 cebula pokrojona na talarki
  • pół pęczka świeżego koperku
  • 1 rozkruszony listek laurowy
  • 1 szklanka  śmietany

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do nagrzanego, żaroodpornego naczynia wlać roztopione masło.
2. Filet podzielić na porcje i ułożyć na gorącym maśle, posypać solą i pieprzem.
3. Plasterki cebuli ułożyć wokół ryby, filet posypać rozkruszonym listkiem.
4. Wstawić do nagrzanego do 190 st. C piekarnika  i piec przez 15 min.
5. Polać śmietaną i posypać koprem. Piec 25 minut, polewając 2-3 razy.
6. Podawać na gorąco z ziemniakami.

Smacznego!