preloder

OFFER

SEAFOOD

Największą część naszej oferty stanowią owoce morza. Dlaczego? Bo cała załoga AJA je uwielbia. Owoce morza są źródłem łatwo przyswajalnego białka, są zdrowe, bogate w sole mineralne, żelazo, witaminy A, B, C, D i można przyrządzić je na wiele, ciekawych sposobów.

Owoce morza zyskują coraz więcej sympatyków. My uwielbiamy świeże małże, ostrygi i nasze wspaniałe krewetki. Zajadamy się nogami krabów, przegrzebkami, nożeńcami, langustami, ośmiornicami, kalmarami. O owocach morza możemy długo opowiadać. Na przykład taki produkt jak krewetki: co to oznacza 16/20, skąd pochodzi nazwa „krewetki tygrysie”, co to jest i po co jest glazura? Po co kalmarom atrament? A pro po kalmarów: czy wiesz, że kalmary mogą bardzo szybko pływać, widzą przestrzennie i potrafią nawet odróżniać kolory? Owoce morza kupujemy na całym świecie, wyłącznie od sprawdzonych rybaków i hodowców stosujących uregulowane i dozwolone prawem techniki połowów oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.

REGIONAL AND IMPORTED FISHES

Ryby słodkowodne będą miały więcej ości niż ryby słonowodne. A które są lepsze? Na to pytanie trudno jest udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Każdy z nas ma swoje preferencje i swojego faworyta.

W ofercie mamy ryby polskie i importowane, ryby słodko- i słonowodne. To, skąd ryby pochodzą, w jakim środowisku żyją (woda słona lub słodka) wpływa na smak czy też strukturę mięsa. Ryby słodkowodne będą miały więcej ości niż ryby słonowodne. A które są lepsze? Na to pytanie trudno jest udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Każdy z nas ma swoje preferencje i swojego faworyta. Pan Jacek uwielbia sandacza, Andrzej przepada za turbotem i halibutem, lecz z całą pewnością możemy powiedzieć, że ryby czy słodko- czy słonowodne są bardzo zdrowe, niezależnie w jakiej wodzie pływają. Ryby mają ogromne i niepowtarzalne wartości odżywcze, walory smakowe i niezliczoną ilość sposobów ich przyrządzania. Najczęściej kupowane ryby krajowe to: sandacz, pstrąg, jesiotr, szczupak, dorsz bałtycki, flądra. Z ryb importowanych najczęściej decydujemy się na łososia, doradę królewską, okonia morskiego, okonia nilowego, halibuta, turbota, solę lemon i dover. Ryby kupujemy na całym świecie, wyłącznie od sprawdzonych rybaków i hodowców stosujących uregulowane i dozwolone prawem techniki połowów oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.

FROZEN PRODUCTS

Niektóre produkty lepiej jest kupić mrożone, bo jak od razu po złowieniu, jeszcze na statku zostaną wyczyszczone i profesjonalnie zamrożone to mięso zachowa swą jędrność i wspaniały smak.

Wybrać ryby i owoce morza świeże czy mrożone? Na to pytanie nie można jednoznacznie odpowiedzieć, bo to wszystko zależy od tego czego poszukujemy. Niektóre produkty lepiej jest kupić mrożone, bo jak od razu po złowieniu, jeszcze na statku zostaną wyczyszczone i profesjonalnie zamrożone to mięso zachowa swą jędrność i wspaniały smak. Owoce morza, których świeżość skraca się z godziny na godzinę lepiej jest kupić mrożone. Krewetki, które chcemy usmażyć z czosnkiem i cytryną muszą być surowe, czyli szare. Ostrygi – jedynie świeże i żywe. Tak samo mule. W naszej ofercie produktów mrożonych, znajdziecie różne owoce morza, ryby patroszone i filety. Wszystkie produkty kupujemy wyłącznie od sprawdzonych rybaków i hodowców stosujących uregulowane i dozwolone prawem techniki połowów oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.

SEAFOOD

Największą część naszej oferty stanowią owoce morza. Dlaczego? Bo cała załoga AJA je uwielbia. Owoce morza są źródłem łatwo przyswajalnego białka, są zdrowe, bogate w sole mineralne, żelazo, witaminy A, B, C, D i można przyrządzić je na wiele, ciekawych sposobów.

Owoce morza zyskują coraz więcej sympatyków. My uwielbiamy świeże małże, ostrygi i nasze wspaniałe krewetki. Zajadamy się nogami krabów, przegrzebkami, nożeńcami, langustami, ośmiornicami, kalmarami. O owocach morza możemy długo opowiadać. Na przykład taki produkt jak krewetki: co to oznacza 16/20, skąd pochodzi nazwa „krewetki tygrysie”, co to jest i po co jest glazura? Po co kalmarom atrament? A pro po kalmarów: czy wiesz, że kalmary mogą bardzo szybko pływać, widzą przestrzennie i potrafią nawet odróżniać kolory? Owoce morza kupujemy na całym świecie, wyłącznie od sprawdzonych rybaków i hodowców stosujących uregulowane i dozwolone prawem techniki połowów oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.

REGIONAL AND IMPORTED FISHES

Ryby słodkowodne będą miały więcej ości niż ryby słonowodne. A które są lepsze? Na to pytanie trudno jest udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Każdy z nas ma swoje preferencje i swojego faworyta.

W ofercie mamy ryby polskie i importowane, ryby słodko- i słonowodne. To, skąd ryby pochodzą, w jakim środowisku żyją (woda słona lub słodka) wpływa na smak czy też strukturę mięsa. Ryby słodkowodne będą miały więcej ości niż ryby słonowodne. A które są lepsze? Na to pytanie trudno jest udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Każdy z nas ma swoje preferencje i swojego faworyta. Pan Jacek uwielbia sandacza, Andrzej przepada za turbotem i halibutem, lecz z całą pewnością możemy powiedzieć, że ryby czy słodko- czy słonowodne są bardzo zdrowe, niezależnie w jakiej wodzie pływają. Ryby mają ogromne i niepowtarzalne wartości odżywcze, walory smakowe i niezliczoną ilość sposobów ich przyrządzania. Najczęściej kupowane ryby krajowe to: sandacz, pstrąg, jesiotr, szczupak, dorsz bałtycki, flądra. Z ryb importowanych najczęściej decydujemy się na łososia, doradę królewską, okonia morskiego, okonia nilowego, halibuta, turbota, solę lemon i dover. Ryby kupujemy na całym świecie, wyłącznie od sprawdzonych rybaków i hodowców stosujących uregulowane i dozwolone prawem techniki połowów oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.

FROZEN PRODUCTS

Niektóre produkty lepiej jest kupić mrożone, bo jak od razu po złowieniu, jeszcze na statku zostaną wyczyszczone i profesjonalnie zamrożone to mięso zachowa swą jędrność i wspaniały smak.

Wybrać ryby i owoce morza świeże czy mrożone? Na to pytanie nie można jednoznacznie odpowiedzieć, bo to wszystko zależy od tego czego poszukujemy. Niektóre produkty lepiej jest kupić mrożone, bo jak od razu po złowieniu, jeszcze na statku zostaną wyczyszczone i profesjonalnie zamrożone to mięso zachowa swą jędrność i wspaniały smak. Owoce morza, których świeżość skraca się z godziny na godzinę lepiej jest kupić mrożone. Krewetki, które chcemy usmażyć z czosnkiem i cytryną muszą być surowe, czyli szare. Ostrygi – jedynie świeże i żywe. Tak samo mule. W naszej ofercie produktów mrożonych, znajdziecie różne owoce morza, ryby patroszone i filety. Wszystkie produkty kupujemy wyłącznie od sprawdzonych rybaków i hodowców stosujących uregulowane i dozwolone prawem techniki połowów oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa i akwakultury.

QUALITY…

is the most important for Restaurant’s Chefs:

QUALITY…

IS THE MOST IMPORTANT FOR RESTAURANT’S CHEFS

COMPANY DETAILS:

AJA Agnieszka Jarczyńska
ul. Mickiewicza 20/1
01-517 Warszawa
NIP: 525-208-38-21

Privacy politics

ORDERS:

OFFICE WARSZAWA

ul. Inowłodzka 5
03-237 Warszawa

+48 22 242 88 55
fax: +48 22 242 88 43
warszawa@aja-seafood.pl

mon – fri 8.00-16.00

SALES DEPARTMENT WROCŁAW:

SALES DEPARTMENT TRÓJMIASTO:

COMPANY DETAILS:

AJA Agnieszka Jarczyńska
ul. Mickiewicza 20/1
01-517 Warszawa
NIP: 525-208-38-21

ORDERS:

OFFICE WARSZAWA

ul. Inowłodzka 5
03-237 Warszawa

+48 22 242 88 55
fax: +48 22 242 88 43
warszawa@aja-seafood.pl

mon – fri 8.00-16.00

SALES DEPARTMENT WROCŁAW:

+48 71 7070 271
fax: +48 71 7070 804
grzegorz.kobialka@aja-seafood.pl

mon – fri 8.00-16.00

SALES DEPARTMENT TRÓJMIASTO: